Нарімана Джежялова допитує ФСБ в окупованому Сімферополі

10:04, 13.03.2017
Нарімана Джежялова допитує ФСБ в окупованому Сімферополі

Наріман Джелялов за лічені хвилини до допиту.

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова допитують слідчі російської ФСБ у "центрі протидії екстремізму" в окупованому Сімферополі в понеділок. Допит триває вже більше години.

 

Про це повідомив голова Меджлісу, народний депутат Рефат Чубаров у Facebook.

 

"Наріман Джелялов ось уже близько години перебуває на допиті у Сімферопольському "центрі протидії екстремізму", - зазначив пан Чубаров.

 

Водночас голова Центральної виборчої комісії курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв зазначив у Facebook, що, ймовірно, хтось написав на Джелялова донос.

 

"Якась гнида нстрочила донос на Нарімана Джелялова. Все зрозуміло, як і прогнозувалося, репресії посилюватимуться", - додав пан Смедляєв і оприлюднив світлину, зроблену перед будівлею «центру протидії екстремізму», коли Джелялов прийшов на допит.  

 

Найближчим часом у Криму очікується нова хвиля арештів активістів.

 

Зауважимо, що на минулому тижні Наріман Джелялов заявив, що кримські татари очікують, що «найближчим часом пройде нова хвиля арештів, причому саме активістів».

 

«Ми точно знаємо, що переслідування і арешти за релігійними ознаками будуть продовжуватися. Силовики нам відкритим текстом кажуть, що арешти в Строганівці і Кам'янці не останні в так званій «справі Хізб ут-Тахрір». Більш того, вони нам радять, мовляв, не втручайтеся і не захищайте їх, щоб самим не потрапити під роздачу», - сказав тоді пан Джелялов.

 

За його словами, російські силовики зараз не виявляють великої активності в Криму, щоб завдати несподіваного удару. Крім того, він зазначив, що активність і увага до нього з боку окупантів-силовиків "завжди тримали в тонусі".

 

Як повідомляла «УМ», раніше так званий Верховний суд Криму заборонив діяльність Меджлісу на території анексованого півострова. Верховний суд Росії у 2016 році  підтвердив визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією.