У МВС раді мітингувальникам в будь-якій облраді

08:56, 14.03.2017
У МВС раді мітингувальникам в будь-якій облраді

У Волинській ОДА протестувальники зустрілися з керівництвом області, щоб передати свої вимоги

Директор Департаменту комунікацій у МВС України Артем Шевченко повідомив, що мітингувальники можуть заходити до будь-яких обласних рад, якщо вони того забажають, але не порушувати громадський порядок.

"Взагалі приміщення облрад належать місцевим територіальним громадам, тому вони мають повне право туди заходити і робити там все, що не протирічить закону. Зокрема спілкуватися із очільниками облрад, які так гостинно туди запрошують , як волинській Палиця у Луцьку", - зазначив він.

Така заява з'явилася після інформації про те, що активісти-протестувальники зайшли до Волинської, Чернівецької, Рівненської та Львівської обладміністрацій.

"Так що не бачу жодних правових підстав кричати про "захоплення" облрад у західних регіонах", - відзначив речник МВС України.

Він попросив активістів зберігати спокій під час акцій.

"Тільки трощити і красти там нічого не треба - і можна хоч постійно там сидіти", - впевнений Артем Шевченко.

Нагадаємо, що у ніч на 14 березня у відповідь на затримання 43 учасників блокади торгівлі з окупантами у 8 регіонах України вийшли протестувальники. У деяких регіонах вони навіть палили шини - символ протестів на Майдані у 2013-2014 роках.