Затриманих учасників блокади відпустили, вони скаржаться на стан здоров'я

09:29, 14.03.2017
Затриманих учасників блокади відпустили, вони скаржаться на стан здоров'я

У поліції вже повідомили, що затримані можуть скаржитися на здоров'я, наприклад, після ситуації, що на фото (скріншот відео)

Правоохоронці звільнили усіх затриманих на переїзді Кривий Торець учасників блокади торгівлі з окупантами, повідомив заступник голови МВС України В'ячеслав Аброськін.

"Станом на сьогоднішній ранок всі вони відпущені. Жоден з них не має тілесних ушкоджень", - повідомив він.

Народний депутат Оксана Сироїд також підтверджує те, що затримані вийшли на волю.

"За інформацією СБУ всіх затриманих уже звільнили. Нам вдалося розшукати шістьох із 46. У їхніх телефонах знищена вся інформація. Це ускладнює пошук", - зазначає Сироїд.

Вона зазначила, що активістів тримали під вартою у відділках поліції Костянтинівки, Дружківки, Селідового, Покровська, Торецька, Бахмута.

"Поліція, яка розігнала редут у Кривому Торці до цього часу не надала інформації ані про причини затримання, ані про людей, які були затримані. Так само, порушивши закон, не забезпечила затриманим хлопцям можливості поінформувати своїх близьких про свій стан і місце перебування, а також викликати адвоката", - зазначає народний депутат.

За словами Аброськіна, до нього надійшла інформація, що організатор блокади торгівлі з окупантами вимагає від кожного затриманого звертатися до лікарні зі скаргами на здоров'я.

Він впевнений, що це буде зроблено для подальшої дискредитації співробітників поліції.

"До речі, кожен із затриманих після перевірки та дачі пояснень пройшов медичний огляд, під час якого "скарг" не надходило", - вказав Аброськін.

13 березня "УМ" повідомляла, що з'явилося відео спецоперації силовиків. На ньому видно, що правоохоронці повалили одного із активістів на землю.

Народний депутат Семен Семенченко повідомив, що затриманих учасників блокади відпустили без грошей та документів у незнайомому місті. Вони хочуть пройти експертизу та "зняти пошкодження".