Сбербанк Росії вимагає розслідування через бетонну плиту в себе на вході

12:37, 14.03.2017
Сбербанк Росії вимагає розслідування через бетонну плиту в себе на вході

Національна поліція не поспішає притягати до відповідальності за мурування російського банку

Сбербанк Росії вимагає від правоохоронців притягти до відповідальності активістів, що збудували бетонну стіну на вході до центрального відділення.

Керівництво дочірнього банку "Сбербанк Росії", діяльність якого в Україні вимагають припинити, незадоволене, та вимагає розслідування після акції Громадського корпусу "Азов"та "Правого сектору".

Тоді активісти окрім бетонного муру, розмалювали ролети на вікнах "дочки" російського банку та змусили співробітників завершити роботу та тікати через запасний вихід.

В "Азові" також повідомили, що невідомі в ніч на 13 березня залили монтажною піною банкомати "Сбербанку Росії".

У Головному управлінні Національної поліції в Києві повідомили, що не відкривали кримінальне провадження в зв'язку з блокуванням роботи відділення російського "Сбербанку" на вулиці Володимирській у Києві.

"Кримінальне провадження не відривалося. Відомості про подію внесені до єдиного журналу обліку (заяв)", – цитує представника нацполіції "Українська правда".

У той же час, президент асоціації російських банків Гарегін Тосунян повідомив, що всю завдану російському банкові шкоду повернуть його клієнти.

"Потрібно давати про це максимальну інформацію. Всі витрати завжди лягають на клієнта. Банк ... що, буде це зі своєї кишені робити? Звичайно, ні. Це позначатиметься на тарифа", - відзначив він.