Поліція зі стріляниною зупинила кортеж блокадників біля Краматорська (відео)

08:05, 15.03.2017
Поліція зі стріляниною зупинила кортеж блокадників біля Краматорська (відео)

Володимир Парасюк та поліцейські з'ясовують стосунки (Ірина Голуб)

Поліція Донецької області відкривала вогонь у повітря після того, як зупинила кортеж учасників "блокади торгівлі з окупантами" поблизу Краматорська в Донецькій області.

Серед учасників конфлікту був народний депутат Володимир Парасюк.

"Близько 22:00 на шляху між Костянтинівкою та Краматорськом була затримана автоколона з громадянами, які до цього прорвалися крізь слов’янський блокпост та нанесли травми співробітникам поліції", - повідомили у прес-службі поліції Донецької області.

Поліцейські повідомили, що блокадники не виконували вимоги тримати дистанцію з правоохоронцями та намагалися спровокувати конфлікт..

"З метою припинення протиправних дій співробітник поліції здійснив декілька попереджувальних пострілів у повітря", - пояснили у поліції застосування зброї.

Відео сутички виклала Ірина Голуб, помічник та сестра Парасюка.




Заступник начальника Краматорського відділу поліції Андрій Друмов перевірив документи Володимира Парасюка та сказав, що "ніхто нікуди не поїде".

На відео помітно, що поліцейські неодноразово закликали не наближатися до них, на що Ірина Голуб запитує, чи будуть стріляти.

Після цього чутно автоматну чергу.

У поліції повідомили, що наразі проводять розслідування подій на блок-посту.

"На даний момент на місце виїхала слідчо-оперативна група Краматорського відділу поліції з метою проведення слідчих дій. Проводиться перевірка", - заявили в прес-службі нацполіціії.

Нагадаємо, що декілька годин раніше Володимир Парасюк та учасники блокади вже конфліктували з правоохоронцями у Слов'янську.

Там Парасюк побився з поліцейськими та надихався сльозоточивого газу.