Поліцейські та нацгвардійці спробували зайти до Верховної Ради

11:37, 15.03.2017
Поліцейські та нацгвардійці спробували зайти до Верховної Ради

Юрій Береза вимагав вислухати правоохоронців у Верховні Раді (Цензор.Нет)

Представники поліції та Національної гвардії намагалися пройти до зали Верховної Ради.

Народний депутат від "Народного фронту" Юрій Береза повідомив, що силовиків хочуть завести до зали на вимогу трьох фракцій.

Правоохоронці мали на меті розповісти про події з перешкоджання проїзду автомобілів учасників "блокади торгівлі з окупантами" та народного депутата Володимира Парасюка, яке завершилося стріляниною та пораненням учасників подій.

"Народний депутат, прикриваючись своїм посвідченням, дозволив собі побити співробітників поліції. Я знаю, що жоден народний депутат не має права розпускати руки проти тих, хто не захищений перед ним", - обурився Юрій Береза.

Після виступу Юрія Берези головуюча віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд закрила ранкове засідання парламенту, адже, на її думку, в залі засідень можуть знаходитися лише депутати.

"Щойно вимушена була закрити ранкове засідання Верховної Ради у зв'язку з тим, що до зали засідань незаконно проникли представники органів правопорядку і захопили парламентську трибуну", - прокоментувала вона.

Депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Мельничук у коментарі для "112 каналу" повідомив, що правоохоронців до зали планував завести Антон Геращенко.