Російські банки в Україні протягом доби підпадуть під санкції

13:07, 15.03.2017
Російські банки в Україні протягом доби підпадуть під санкції

Виключення слова Росія не врятувало "Сбербанк" від уваги РНБО

Рада національної безпеки та оборони прийняла рішення за яким банки з російським капіталом в Україні мають підпасти під санкції, повідомила прес-служба РНБО.

"Національному банку України, Службі безпеки України доручено проаналізувати діяльність банківських установ України, у капіталі яких є частка державних банків РФ, та протягом доби внести відповідні пропозиції, зокрема щодо запровадження проти них санкцій", - заявив Турчинов.

Міністр внутрішніх справ арсен аваков 10 березня на засіданні Кабінету міністрів закликав владу запровадити санкції проти української "дочки" "Сбербанку России".

Вимога про припинення діяльності в Україні банків з російським капіталом виникла після того, як стало відомо, що "Сбербанк России" розпочав обслуговування у своїх відділеннях клієнтів з "паспортами громадян "ДНР" і "ЛНР".

Водночас в українському ПАТ "Сбербанк" заявили, що фінустанова не обслуговувала і не має наміру обслуговувати клієнтів на підставі документів, виданих на тимчасово не підконтрольних українській владі територіях.

Нагадаємо, що 13 березня відділення "Сбербанку" на вулиці Володимирській у Києві активісти замурували за допомогою бетонних блоків та цементу. Вони вимагали припинення діяльності російського бізнесу під час війни.