Порошенко обурений матюками Парасюка

14:40, 15.03.2017
Порошенко обурений матюками Парасюка

Президент Порошенко засудив дії депутата Парасюка. (Фото прес-служби Президента України)

Президент України Петро Порошенко обурений поведінкою і нецензурними висловлюваннями народного депутата Володимира  Парасюка на адресу  правоохоронців на посту при в'їзді в Слов'янськ в ніч на середу.

 

Про це глава держави заявив під час екстреного засідання Ради національної безпеки та оборони України у середу.

 

"Той, хто їде у прифронтову зону, щоб цілити в спину нашим правоохоронцям, має отримувати належну правову оцінку. Вночі дивився це ганебне відео. Як били нових поліцейських, як намагалися вирвати у них зброю, як принижували поліцейських, які пройшли бойові дії - з розрахунку, що ті не можуть підняти руку на недоторканного обранця. А які матюки гне цей народний депутат середнього роду?",  - зазначив Петро Порошенко.

 

Президент додав, що СБУ та Національна поліція «діяли з терплячістю, якої б не виніс жоден правоохоронець жодної європейської країни». І додав, що вони «діяли в рамках закону, чого не скажеш про причетних до блокади народних депутатів».

 

Порошенко також зазначив, що організатори блокади доклали чимало зусиль, щоб спровокувати владу на силові дії і навіть не поцуралися виготовити та розповсюдити фальшивий наказ та поширити фейк про нібито зникнення інваліда-учасника блокади.

 

"Ми завжди будемо шанобливо ставитися до мирних учасників будь-яких мирних акцій, хай би ми і не поділяли їхніх вимог. Але всіх тих, хто на заклик організаторів приїздити зі зброєю, їхатиме туди з автоматами, коктейлями Молотова чи вибухівкою, щоб висаджувати в повітря залізничні колії, як нам неодноразово вже обіцяли авантюристи-організатори, - будемо затримувати і притягувати до відповідальності, навіть якщо вони представлятимуться патріотами. Хіба припустимо допускати озброєних гастролерів у тил українським військам?", -  наголосив глава держави.

 

Нагадаємо, народний депутат Володимир Парасюк намагався зірвати маски зі спецпризначенців, наносив їм удари руками і ногами на блокпосту поблизу Слов’янська у вівторок пізно ввечері.

 

Парасюку разом зі своїм оточенням вдалося прорватися, але поблизу Краматорська у нього виник новий скандал зі спецпризначенцями, які змушені були стріляти з автоматів у повітря.

 

Поліція звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям депутата Парасюка, під керівництвом якого було скоєно напад на правоохоронців на посту при в'їзді в Слов'янськ.

 

У середу на вимогу трьох фракцій представників Нацполіції і Нацгвардії намагалися завести до сесійної зали Верховної Ради, оскільки правоохоронці хотіли розповісти «про провокаційні дії Парасюка».

 

Утім, головуюча віце-спікер Ради Оксана Сироїд закрила ранкове засідання парламенту.