У Києві націоналісти пікетують будівлю Нацбанку

16:25, 16.03.2017
У Києві націоналісти пікетують будівлю Нацбанку

Пікет "Національного корпусу" під НБУ.

Три десятки активістів партії «національний корпус» заблокували головний вхід до будівлі  Національного банку України, що на вулиці Інститутській в Києві.  

 

Про це повідомляють вітчизняні ЗМІ з місця події в четвер.

 

Головна вимога протестувальників – закриття російських банків та звільнення голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої.

 

У своїх виступах націоналісти зазначають, що неодноразово попереджали Нацбанк та його керівництво, що російські банки в умовах військової агресії Росії не повинні працювати в Україні.

 

 

За їхніми словами, належної реакції влади на ці вимоги не було, не зважаючи на вчорашнє рішення Ради національної безпеки та оборони.

 

Тому активісти залишають за собою право, у разі невиконання висунутих керівництву НБУ вимог, наступного тижня перейти від “театралізованих акцій” до більш жорстких дій.

 

Також націоналісти планують звернутися з офіційною заявою до Служби безпеки України, щодо необхідності проведення розслідування стосовно дій Гонтаревої за час керівництва НБУ.

 

Нагадаємо, у четвер Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15, яким вводяться санкції стосовно низки російських банків в Україні терміном на один рік.