До Криму повертаються українські ЗМІ

09:34, 17.03.2017
До Криму повертаються українські ЗМІ

Крим накриє хвилею українського мовлення з Чонгара (radiosvoboda.org)

В окупованому Криму будуть транслювати українські радіостанції та, можливо, телеканали.

У п'ятницю, 17 березня, в Херсонській області на кордоні з окупованим Кримом відкриють телекомунікаційну вежу в селі Чонгар, яка забезпечить трансляцію українських мовників у південних районах області та в окупованому Криму.

"17 березня відбудеться робоча поїздка міністра інформаційної політики України Юрія Стеця, міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадима Черниша, голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка та голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва до Генічеського району", - повідомили в Херсонській ОДА.

Там зазначили, що в рамках поїздки відбудеться відкриття телекомунікаційної вежі у селі Чонгар, яка забезпечить трансляцію українських мовників у південних районах Херсонської області та в Криму.

Нагадаємо, що 25 січня член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив про закінчення монтажу телевежі. Термін її будівництва склав близько двох місяців, ще дев'ять місяців зайняли роботи щодо прорахунку і міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 27 грудня 2016 року видала ліцензії чотирьом радіостанціям, які зможуть вести мовлення на Крим. Ними стали Українське радіо (суспільне мовлення), місцева херсонська радіостанція, кримськотатарське радіо "Meydan" і "Радіо кримських громад".

Ліцензію для мовлення Радіо Крим.Реаліі в FM-діапазоні на частоті 105.9 на територію Криму отримала громадська організація «Радіо кримських громад».

Мовлення в FM-діапазоні охопить Джанкойський і Красноперекопський райони, частково - Сімферопольський район Криму.