Трамп вигадав історію прослуховування його телефона Обамою

11:06, 17.03.2017
Трамп вигадав історію прослуховування його телефона Обамою

Трамп не зміг надати докази проослуховування, а розвідка заперечує, що вони були

Доказів того, що телефони Дональда Трампа просулуховувалися під час виборчої кампанії з дозволу тодішнього президента США Барака Обами у Конгресі США не знайшли.

У комітеті з питань розвідки Палати представників США заявили, що немає жодних доказів, які би підтверджували обвинувачення Трампа на адресу свого попередника.

"На підставі наявної у нас інформації ми не бачимо жодних ознак того, що Trump Tower (хмарочос, де знаходилися офіси Трампа) був предметом прослуховування з боку будь-якого урядового органу до або після дня виборів у 2016 році", - йдеться у заяві голови комітет розвідки Сенату Річарда Берра та віце-голови Марка Уорнера.

Під час слухань в парламенті США подібну заяву зробив інший член комітету, представник Демократичної партії Адам Шифф.

"До цього моменту я не бачив доказів на користь обвинувачень президента Трампа на адресу свого попередника у тому, що він прослуховував його або його союзників у Trump Tower, - заявив Шифф під час прес-конференції.

Нагадаємо, що 5 березня колишній голова національної розвідки США Джеймс Клаппер, який покинув свій пост в січні 2017 року після закінчення повноважень Барака Обами, спростував заяви Дональда Трампа про прослуховування його телефону під час виборчої кампанії.

На наступний день після заяви Трампа ЗМі повідомили, що Клаппер заперечує отримання ордера на прослуховування Трампа і будь-яку активність спецслужб в цьому напрямку.

Дональд Трамп продовжує наполягати, що він має докази для своєї заяви у Твіттері від 4 березня.

Про це він заявив під час інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Я думаю, протягом найближчих двох тижнів на передній план вийдуть деякі дуже цікаві речі", - сказав Дональд Трамп.