Справа Романа Насірова: внесення застави дозволяє головному податківцю втекти

12:33, 17.03.2017
Справа Романа Насірова: внесення застави дозволяє головному податківцю втекти

Роман Насіров може залишиту Україну (Радіо Свобода)

Відсторонений від посади головного податківця Роман Насіров вийшов на волю завдяки нормі закону, за якою арешт автоматично замінюється заставою.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Наєм.

"Внесення застави НЕ означає, що Роман Насиров буде під домашнім арештом. Це практично свобода, а застава - це всього лише гарантія виконання підозрюваним всіх покладених на нього зобов'язань", - написав він.

Мустафа Наєм повідомив, що йому дуже не хочеться, щоб наступною важливою новиною у цій справі стало "Роман Насіров не з'явився на допит".

Насіров тепер зобов'язаний носити електронні наручники, на першу вимогу прибувати до детективам, прокурорам і слідчого судді, не залишати без дозволу населений пункт, в якому він живе або зареєстрований, здати всі свої паспорти і найголовніше - не контактувати з іншими підозрюваними у справі, відзначає депутат.

Однак, він не впевнений, чи Насіров виконувати весь список обмежень, адже "перешкодити цьому не може ніхто - ні САП, ні НАБУ, ні ми з вами".

Особливо Наєма непокоїть список підозрюваних у його справі, який не відомий народному депутату. Не відомо йому, чи ознайомлювали відстороненого податківця із списком фігурантів справи.

Поряд з цим Мустафа Наєм нагадав, що заставу за Насірова вніс його тесть Олександр Глімбовський, власник корпорації "Альтіс-Холдинг" - другого за величиною підрядника ЄВРО-2012.

"З 2010 року компанії пана Глімбовського виграли державні тендери на загальну суму 3,39 млрд грн.", - повідомив Наєм.

Нагадаємо, що Служба Безпеки України не має даних про британське громадянство Насірова, хоча Наєм впевнений - воно є.