Американські сенатори Маккейн та Пол посварилися через співпрацю з Путіним

22:15, 17.03.2017
Американські сенатори Маккейн та Пол посварилися через співпрацю з Путіним

Джон Маккейн звинуватив колегу у співпраці з Путінин, у відповідь його назвали застарим для політики (із соцмереж)

Американського сенатора-республіканця Ренда Пола однопартієць Джон Маккейн звинуватив у співпраці з Путіним. Пол відповів, що Маккейн "злетів з петель" та натякнув, що він уже застарий, аби бути в парламенті.

Про суперечку сенаторів, що виникла під час обговорення Чорногорії, повідомляє "Голос Америки".

Репліка про співпрацю з Путіним прозвучала у ході суперечки між законодавцями під час дискусії з приводу законопроекту на підтримку вступу Чорногорії до НАТО. Останній законопроект викликав заперечення у Ренда Пола.

У відповідь Маккейн з трибуни заявив, що Пол "працює на мету Путіна... розчленувати маленьку країну, яка вже стала жертвою спроби перевороту".

Ренд Пол двічі повторив, що критично ставиться до розширення НАТО з огляду на те, що США вже обтяжені значними витратами на оборону та 20-трильйонним державним боргом.

Після цього Маккейн прямо звинуватив колегу по партії у роботі на Путіна:

"Я знову повторю, сенатор від штату Кентукі (штат, який представляє Ренд Пол - прим. ГА) тепер працює на Володимира Путіна".

Пізніше прес-служба Маккейна від імені Чорногорії зажадала у Ренда Пола пояснення, чому він "намагався завадити цій мужній країні приєднатись до сил, які захищають світ".

Після цього в інтерв’ю каналу MSNBC Ренд Пол відзначив, що поведінка 80-річного Маккейна є підтвердженням необхідності запровадження граничної межі перебування у Сенаті. Він також додав, що Маккейн повністю "злетів з петель" та "сильно здав". Як відомо, вік Джона Маккейна складає 80 років.