Андрія Садового відсторонять від посади через сміття до вівторка

10:02, 18.03.2017
Андрія Садового відсторонять від посади через сміття до вівторка

Андрій Садовий попередив про своє відстороненння з посади.

Міський голова Львова, лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий очікує відсторонення від посади вже у вівторок, 21 березня. Причина: так звана «сміттєва епопея» через яку, органи прокуратури нібито мають оголосити підозру меру за завданням керівництва держави.

 

Таку думку Андрій Садовий висловив у інтерв’ю «Дзеркалу тижня» у суботу.

 

Мер Львова стверджує, що завдання підготувати йому підозру надійшло до  прокуратури Львівської області від вищих ешелонів влади.

 

За його словами, прокуратура вже до 21 березня може висунути йому підозру, після чого мера негайно відсторонять від посади в судовому порядку. 

 

"Обласна прокуратура працює в посиленому режимі. Робить усе можливе і неможливе, бо їм дуже важко щось пришити, особливо коли це шиється білими нитками. Поставлено задачу з високих кабінетів, тому вони найближчими днями висуватимуть підозру. І наступним кроком буде звернення до суду про моє відсторонення з посади", – каже Андрій Садовий.

 

Мер Львова визнає, що рішення суду буде прогнозованим, оскільки судова система України працює "чітко по вертикалі".

 

Пан Садовий наголосив, що попередньо, оголосити йому про підозру повинні були після 21 березня, проте щось змінилося, і тепер зробити це планують зробити до 21 числа.

 

За його словами, ініціатори цих процесів "відпрацьовують якийсь медійно-сценарний план".

 

Відтак, лідер «Самопомочі» планує наймати адвокатів та захищати свої права у суді.

 

"За моїми даними, це (відсторонення) відбудеться найближчими днями. Виконувати обов'язки голови буде секретар Львівської міської ради — Анатолій Забарило, представник партії "Громадянська позиція", – стверджує пан Садовий.

 

Нагадаємо, у Львові з літа 2016 року триває напружена ситуація із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався за допомогою до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

 

Представники провладної коаліції у Раді закидали Садовому і його команді у Львівській міськраді недбалість і халатність в цьому питанні, а представників партії «Самопоміч», які активно підтримали торгову блокаду ОРДЛО, звинувачували у спробах таким чином відволікти увагу суспільства від львівського сміття.