На Рівненщині бурштинокопачі перекрили трасу «Київ-Ковель»

15:01, 18.03.2017
На Рівненщині бурштинокопачі перекрили трасу «Київ-Ковель»

Бурштинокопачі переважно ховають обличчя під час протесту.

Більше сотні нелегальних копачів бурштину влаштували акцію протесту та перекрили ділянку траси "Київ - Ковель" в районі села Федорівка Сарненського району Рівненської області в суботу близько 10:00.

 

Протестувальники вимагають не заважати їм нелегально видобувати бурштин і звільнити одного з їхніх поплічників, затриманого за опір поліції кілька днів тому.

 

Про це повідомляє поліція Рівненської області.

 

За даними правоохоронців, більшість протестувальників вдягнули балаклави і  безперервно ходять через перехід для пішоходів.

 

"Протестувальники висувають низку вимог щодо безперешкодного видобутку бурштину та звільнення затриманого 43-річного жителя селища Клесів, який причетний до масових заворушень на Сарненщині під час яких стріляли у поліцейського. Рух транспортних засобів наразі заблокований, вирішується питання щодо відновлення комунікації", - повідомили у поліції.

 

 

Правоохоронці нагадують, що 16 березня неподалік Клесова сили Нацполіції під час відпрацювання району виявили мотопомпи, але доставити їх у відділ поліції завадили 25 агресивно налаштованих чоловіків.

 

"Найактивнішого учасника конфлікту затримали, він перебуває у СІЗО. Чоловіки кидали каміння у бік поліцейських і погрожували підпалити службове авто, почали стріляти по поліцейських. Одна з гумових куль влучила в бронежилет одного з працівників поліції.  Після затримання найактивнішого з учасників конфлікту решта з натовпу втекли", - зазначають у поліції.

 

Затриманим виявився 43-річний мешканець Клесова, йому повідомлено про підозру за ч.1 ст.294 (масові заворушення), ч.3 ст. 342 (опір представникові правоохоронного органу), ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК.

 

Саме в суботу, 18 березня у Рівненському міському суді йому обиратимуть міру запобіжного заходу.