На Одеській митниці згоріли бази даних і документи після затримання Насірова

15:56, 18.03.2017
На Одеській митниці згоріли бази даних і документи після затримання Насірова

Кабінет керівника Одеської митниці Геннадія Іваненка після пожежі.

Бази даних, які містилися у комп’ютерній техніці і важливі документи Одеської митниці згоріли, або були знищені водою під час ліквідації пожежі в адміністративній будівлі, яка сталася одразу після затримання голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

 

Зокрема, найбільше постраждав кабінет в. о. начальника Одеської митниці Геннадія Іваненка та кілька інших кабінетів.

 

Про це повідомила колишній начальник Одеської митниці Юлія Марушевська в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» в суботу.

 

За її словами, Іваненка було призначено одразу після її звільнення, він був "людиною Насірова", який відмовився звільняти його, незважаючи на відповідні подання. Пані Марушевська додає, що під час її керівництва Іваненко обіймав посаду заступника начальника митниці з протидії митним порушенням.

 

"Після затримання Насірова на Одеській митниці сталася пожежа у будівлі, де встановлено усі комп'ютери. І пожежники залили всю техніку водою. Як я розумію, таким чином знищувалися якісь докази й бази даних. Вони зрозуміли, що НАБУ вирішило взятися за Насірова серйозно. А один з його промислів  - робота з майданчиками, з ринками, куди йдуть товари за заниженою ціною й без сплати внутрішніх податків. Включаючи той-таки "7 кілометр". Насіров із цими компаніями дуже щільно "працював", - стверджує Юлія Марушевська.

 

І додає, що йдеться «про дуже великі обсяги кешу й потужні корупційні потоки».

 

Нагадаємо, Романа Насірова затримали 2 березня. В ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

 

За даними слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах депутата Олександра Онищенка, завдав збитків державі на суму близько 2 млрд. грн.

 

Насіров стверджував, що не має коштів для внесення 100 млн гривень для застави.

 

Утім, 16 березня він вийшов із СІЗО, оскільки заставу за нього внесли його дружина і  тесть.