Голова Вищої ради правосуддя Бенедисюк звинувачує у нападі на себе суддів Отрош, Татькова і Ємельянова

09:46, 19.03.2017
Голова Вищої ради правосуддя Бенедисюк звинувачує у нападі на себе суддів Отрош, Татькова і Ємельянова

Ігор Бенедисюк - суддя року за версією журналу "Юридична практика. Він звинувачує колег у нападі (Вища рада правосуддя)

Голова Вищої ради Правосуддя Ігор Бенедисюк звинувачує у нападі на нього суддів Отрош, Татькова та Ємельянова.

"Вчора на мене стався напад, який я пов’язую з моєю професійною діяльністю, з принциповою позицією щодо очищення суддівських лав", - повідомив Ігор Бенедисюк у суботу, 18 березня.

Він повідомив, що на нього напала група молодиків у балаклавах. Їх було близько 10-15 осіб. Відбулося це на вулиці Садовій у Дарницькому районі Києва.

Вони, за словами Бенедисюка, погрожували йому і родині, а також розбили авто

"Вважаю, що погрози знищення мого майна та мене особисто фізично пов’язані з діяльністю Вищої ради правосуддя в останній період, а саме звільнення судді Отрош, звільнення судді Татькова, відсторонення судді Ємельянова, а також наданням згоди на арешт суддів.", - написав голова Вищої ради правосуддя.

Він запевняє, що атака на нього - це спроба заблокувати роботу Вищої ради правосуддя через дискредитацію Голови ВРП, а також через дискредитацію органу і неможливість продовжити його роботу.

"Попередньо встановлено, що посадовець автомобілем під’їхав до свого дачного будинку, де побачив групу активістів із прихованими обличчями, які вигукували гасла, робили написи на паркані та обклеювали його плакатами. Коли він намагався проїхати повз, молоді люди почали блокувати транспортний засіб, який через деякий час таки поїхав із місця події", - повідомили у поліції.

У результаті на молодиків завели справу за погрози розправи над державним діячем та хуліганство. Чи були їх дії спровоковані іншими людьми, поліція не повідомила.