Стюардеси Air France зірвали кожен десятий рейс авіакомпанії

08:59, 20.03.2017
Стюардеси Air France зірвали кожен десятий рейс авіакомпанії

Стюардеси Air France відмовляються працювати за новими договорами та на бюджетних літаках

Стюардеси та стюарди авіакомпанії Air France оголосили страйк, у результаті компанія скасувала приблизно 10% рейсів.

В авіакомпанії Air France триває другий день страйк бортпровідників. У неділю, 19 березня, до акції приєдналися близько 38% стюардів і стюардес компанії.

Представники компанії зазначають, що страйк не вплинув критично на кількість рейсів: відмінено лише кожен десятий політ.

"Далекі рейси будуть виконані у повному обсязі і за розкладом. Середньомагістральних рейсів планується відмінити не більше 10%. Також планується здійснити 85% домашніх рейсів", - запевнили в Air France.

Проте компанія також не виключає затримок та відміну "в останню хвилину". Окрім цього, на деяких рейсах може бути скорочена кількість пасажирів.

Повідомляється, що страйк триватиме і в понеділок, проте на третій день кількість страйкуючих повинна скоротитися до 30%, запевняють в авіакомпанії.

Страйк бортпровідників Air France розпочався за закликом п'яти найбільших профспілок авіакомпанії, членами яких є 13,5 тисячі співробітників авіаперевізників Франції.

Співробітники Air France протестують проти нового трудового договору, а також планів керівництва створити нову філію - малобюджетну авіакомпанію Boost.