СБУ заборонила в'їзд п'ятьом політикам із Сербії і Чехії через візит у Крим

13:50, 20.03.2017
СБУ заборонила в'їзд п'ятьом політикам із Сербії і Чехії через візит у Крим

Служба безпеки України встановила особистості іноземних політиків, які напередодні незаконно в'їхали на територ. окупованого Криму для святкування третьої річниці російської анексії. Ними виявилися чотири громадянина Сербії та один громадянин Чехії, зараз їм заборонили в'їзд в Україну.  Про це повідомила на Facebook речникця СБУ Олена Гітлянська.
 
"Служба безпеки України перевірила інформацію щодо перебування у Криму політиків з європейських та інших країн, які прибули на запрошення окупаційної влади "святкувати" третю річницю псевдреферендуму", - написала вона.
 
"З’ясувалось, що на території АР Крим незаконно перебувають чотири громадянина Сербії та один громадянин Чехії. СБУ ухвалила рішення про заборону їм виїзду в Україну терміном на п’ять років. Інформація щодо громадян України у цій делегації на даний час не підтвердилась", - додала Гітлянська.
 
Як повідомляла "УМ", до Криму прибула делегація із близько 20 осіб, серед яких депутати Європарламенту, а також політики з країн Європейського союзу, Сербії, СНД і Латинської Америки.
 
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що "СБУ має підготувати і подати на розгляд РНБО України перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського Союзу, СНД і Латинської Америки, які, за повідомленнями російських ЗМІ, прибули з триденним візитом до анексованого Криму".