П’ють і вбивають

21.03.2017
На східному фронті важка артилерія окупантів не змовкає. Найпотужніші обстріли відбулися минулої п’ятниці, внаслідок чого загинуло четверо захисників України. Усі четверо полеглих воїнів були одружені, у більшості з них маленькі діти.
На маріупольському напрямку під час потужних мінометних обстрілів села Водяне на спостережному посту загинуло двоє морських піхотинців — сержант Леонід Галайчук з Одещини та матрос Олексій Кондратюк iз Рівненщини. 
А під час обстрілу Мар’їнки того ж дня загинув молодший сержант, командир гармати 92-ї бригади Ігор Ілюшко із Запорізької області. На Луганщині, поблизу селища Кримське, перевіряючи територію узбережжя річки Сіверський Донець, на ворожій розтяжці підірвався гранатометник 93-ї бригади Дмитро Кушнір iз міста Дніпро. 
Наступні дні обійшлися без загиблих, поранено або травмовано минулої неділі п’ятеро воїнів. Уже в понеділок зранку окупанти застосовували важку артилерію на всіх напрямках, а по Авдіївці гатили російські танки.
«Під Авдіївкою, як і раніше, неспокійно. Окупанти застосовували міномети і танки. Вогонь вели зі східного напрямку — з боку Ясинуватої. У неділю близько 15:40 бойовики влучили у приватний будинок в Авдіївці. Поранено 68-річну жінку, вона отримала осколкове поранення передпліччя та опіки. Її доправили до лікарні. Будинок майже повністю знищено», — зазначає речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.
Водночас на Луганщині внаслідок обстрілу було пошкоджено опору лінії електропередач i відключено повітряну лінію ВЛ-35кВ Слов’яносербськ—Трьохізбенка. Без електроенергії залишилися майже 1,5 тис. абонентів у селах Трьохізбенка, Оріхово-Донецьке та Калаус Новоайдарського району.
У головному управлінні розвідки Мін­оборони додають, що на окупованих територіях Донбасу останнім часом удвічі зросла кількість правопорушень, скоєних російськими військовими у нетверезому стані та під впливом наркотиків. Як наслідок, у середовищі окупантів суттєво знизився рівень військової дисципліни.