НОВИНИ ПЛЮС

21.03.2017

У Трампа рекордно впав рейтинг у США

Рейтинг підтримки президента США Дональда Трампа серед американських виборців опустився до рекордно низького рівня з моменту його вступу на посаду — 37%. Про це свідчать дані Інституту Геллапа. Несхвально про його роботу відгукнулися 58% опитаних. Ще тиждень тому рейтинг американського президента був 45%. Опитування Геллапа, яке проводилось відразу після інавгурації Трампа, показало, що його схвалювали і не схвалювали однакова кількість респондентів — 45%.  Максимального значення показник схвалення діяльності Трампа на президентському посту був 25 і 26 січня — 46%.

Новий президент Німеччини

У неділю 19 березня Франк-Вальтер Штайнмаєр офіційно вступив на посаду президента Федеративної Республіки Німеччина. Екс-міністр закордонних справ, соціал-демократ, був обраний президентом 12 лютого 2017. Штайнмаєр замінив на цьому посту Йоахіма Ґаука, який не боровся за переобрання. 

Пекін відмовився від електростанцій на вугіллі 

Влада Китаю заявила, що остання електростанція Пекіна, що працює на вугіллі, припинила роботу. Відтепер усю електрику в місті генерують за допомогою природного газу. Ця новина з’явилася на тлі смогу, що вчергове оповив Пекін. Лише кілька днів тому прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян пообіцяв перед національним парламентом повернути блакитне небо над країною. Пекін — перше китайське місто, усі електростанції якого працюватимуть на газу. Адже країна потерпає від частих смогів.