У Канаді хакери зламали операційні системи Microsoft і Apple на очах у сотень глядачів

07:03, 21.03.2017
В рамках щорічного змагання хакерів Pwn2Own 2017, яке відбулося у канадському Ванкувері команди дослідників у сфері інформаційної безпеки на очах у сотень глядачів зламали операційні системи Microsoft Windows і Apple MacOS. Про це повідомляє TechWorm.
 
Як зазначається, у перший день випробувань команда хакерів Qihoo360 зламала операційну систему MacOS. Вони знайшли вразливість у ядрі системи і отримали доступ до конфіденційної інформації. За це їм дали $10 тис із загального призового фонду в мільйон доларів. Така ж сума дісталася команді Chaitin Security Research Lab, яка змогла зламати MacOS іншим способом.
 
Операційну систему Windows зламали фахівці з команд 360 Security і Team Sniper. Кожна з них заробила по $15 тис. За винагороду в 55 тисяч доларів дослідники з Team Sniper і Sword Team також зламали браузер Microsoft Edge, а команда Chaitin Security знайшла вразливість у популярному браузері Mozilla Firefox. Спеціалістам 360 Security вручили 35 тисяч доларів за виявлення вразливостей у браузері Safari.
 
Pwn2Own - це міжнародний щорічний турнір для хакерів, який з 2007 року проходить в рамках конференції з інформаційної безпеки CanSecWest. Учасники повинні за обмежений час зламати певний пристрій або програму, після чого в обмін на грошову винагороду надати інформацію і технічні характеристики знайдених вразливостей виробникові.