Навколо пам’ятника Олені Телізі встановлять відеокамери

08:27, 21.03.2017
Навколо пам’ятника Олені Телізі встановлять відеокамери

Володимир Бондаренко обіцяє встановити камери у Бабиному Яру протягом місяця.

Міська влада Києва планує обладнати камерами відеоспостереження територію біля пам’ятника Олені Телізі у Бабиному Яру протягом місяця.

 

Про це повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

 

За його словами, цю територію обладнають відеоспостереженням в рамках проекту «Безпечна столиця».

 

Пан Бондаренко нагадав, що минулої суботи, 18 березня, вандали облили червоною фарбою пам’ятник Олені Телізі у Бабиному Яру.

 

І додав, що раніше аналогічні дії було здійснено відносно пам’ятника Князю Володимиру, який із 25 грудня 2016 року обладнаний системами відеоспостереження.

 

«Зважаючи на системність таких дій, місто розцінює це як акти вандалізму, здійснені з політичних мотивів, – зазначив Володимир Бондаренко. – Ми очікуємо належного розслідування вказаних випадків, оскільки подібні дії у столиці європейської держави, яка перебуває у стані війни, не можуть лишатися непокараними. Впевнений, що винні за вчинення акту вандалізму будуть знайдені та понесуть відповідальність», - заважим Володимир Бондаренко.

 

Керівник апарату КМДА додав: «Від імені міста хочу висловити особливу подяку небайдужим киянам, які ще раз довели: Київ – це, насамперед, його мешканці, і вони готові відреагувати на подібні провокації».

 

Нагадаємо, пам’ятник Олені Телізі був відкритий 25 лютого цього року в Бабиному Яру.

 

Після того, як вандали спаплюжили монумент минулої суботи, десятки небайдужих киян самоорганізувалися і відмили пам’ятник Олені Телізі, не чекаючи доки це зроблять комунальники столиці.