Рада провалила обрання парламентського аудитора НАБУ

11:53, 21.03.2017
Рада провалила обрання парламентського аудитора НАБУ

Депутати ніяк не можуть обрати аудитора для НАБУ.

Верховна Рада вже вдруге не змогла призначити представника парламенту до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро у вівторок.

 

Голова Ради Андрій Парубій провів рейтингове голосування: кандидатуру заступника генерального інспектора Департаменту юстиції США Роберта Сторча підтримали 178 депутатів, а Найджела Брауна – 202 обранця.

 

Отже жодного з кандидатів не було призначено аудитором НАБУ, оскільки ніхто з них не набрав мінімально необхідних 226 голосів.

 

Перед рейтинговим голосуванням частина депутатів від фракцій "Самопоміч", "Батьківщина", "Блок Петра Порошенка" заблокували трибуну парламенту. Серед них, зокрема, були Єгор Соболєв, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук.

 

Депутати так і не дійшли згоди щодо кандидатури на цю посаду. Адже профільний комітет Ради схвалив кандидатуру Роберта Сторча, тоді як фракції "Народний фронт" та "Блок Петра Порошенка" запропонували іншу кандидатуру – Найджела Брауна, яка раніше не обговорювалася і не затверджувалася профільним комітетом.

 

Після провального голосування депутати, які блокували трибуну, розійшлися, а спікер Парубій доручив Антикорупційному комітету доопрацювати це питання для подальшого розгляду у парламенті.

 

Голова Ради також констатував, що питання призначення членів Рахункової палати у парламенті у вівторок також не розглядатимуть, оскільки немає спільної думки голів фракцій щодо цього.

 

«Було прийнято рішення, щоб питання Рахункової палати доопрацювати, оскільки на засіданні не дійшли спільної думки з приводу цього рішення. Тому дане питання переноситься на доопрацювання, я окремо зберу голів фракцій для консультацій по цьому питанню», - сказав пан Парубій.