Постраждалих від вибуху мешканців Балаклії та навколишніх сіл розселять по соцустановах

10:41, 23.03.2017
Постраждалих від вибуху мешканців Балаклії та навколишніх сіл розселять по соцустановах

Жителів міста Балаклія Харківської області та прилеглих, які пстраждали від вибуху на складах зброї, розселять по установах сфер освіти та соцзахисту на території району. Про це заявила голова ХОДА Юлія Світлична.
 
"На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано", - заявила Юлія Світлична.
 
На даний момент евакуюють населення самого міста та найближчих до бази озброєння сіл - Вербівка та Яковенкове. Уже евакуйовано близько 20 тисяч осіб.
 

На місці події від ДСНС задіяно 55 автоцистерн, 24 одиниці допоміжної техніки та 362 людини особового складу. Також працює 25 автомобілів "швидкої" допомоги, понад 100 співробітників "швидкої" допомоги, від Національної поліції - 40 автомобілів і поняд 150 чоловік особового складу.

 
На залізничній станції чергують два пожежних потяги.
 
Нагадаємо, пожежа на базі озброєння почалася о 2 годині 56 хв. 23 березня і викликала детонацію танкових і артилерійських боєприпасів.