Слідком звинуватив Валентина Манька з "Правого сектора" у викраденні російських журналістів

11:31, 23.03.2017
Слідком звинуватив Валентина Манька з "Правого сектора" у викраденні російських журналістів

Слідчий комітет Росії звинуватив заступника командира добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Валентина Манька у викраденні російських журналістів телеканалу "Звезда" в 2014 році. Про це повідомила в. о. керівника управління по взаємодії із засобами масової інформації Слідкому Світлана Петренко.

 
Відзначається, що "відносно Манька винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ст.126, 144 КК РФ (викрадення людини, перешкоджання журналістській діяльності)".
 
У СК РФ нагадують, що в червні 2014 року двоє співробітників російського пропагандистської телеканалу "Звезда" виконували редакційне завдання на території України.
 
"Під час шляху на таксі з Донецька в Дніпропетровськ їх автомобіль був зупинений на одному з блокпостів. За вказівкою Манька члени "Правого сектора", погрожуючи зброєю, здійснили викрадення двох росіян, доставивши їх до Дніпропетровська", – стверджує російське слідство.
 
"Протягом доби потерпілі незаконно утримувалися учасниками "Правого сектора". При цьому Манько застосовував відносно російських журналістів фізичне насильство, вимагаючи відмовитися від поширеної в їхніх репортажах достовірної інформації про події, що відбуваються в Донбасі", – стверджує СК РФ.
 
Відзначається, що "згодом під тиском і на ультимативну вимогу влади Дніпропетровської області України російські журналісти були передані їх представникам і звільнені".
 
У відповідь Валентин Манько пожартував, що "росіяни вигадали нового бабая" і сам розмістив посилання на новину про звинувачення Слідкому на Facebook.
 
"Раша ТВ. Росіяни для своїх дітей вигадали нового бабая... дрібниця, але приємно!", - написав Манько у коментарі до новини.
 
У СК РФ також зазначають, що шукають осіб, "які вчинили незаконне затримання в травні 2014 року громадян Російської Федерації – журналістів телеканалу" Лайф Ньюс "поблизу міста Краматорська Донецької області"