Вбивцю Вороненкова підстрелив професійний охоронець зі спецслужб

15:32, 23.03.2017
Вбивцю Вороненкова підстрелив професійний охоронець зі спецслужб

На місці вбивства Вороненкова.

Колишнього депутата Державної Думи Російської Федерації Дениса Вороненкова охороняв представник однієї зі спецслужб України, який, попри те, що його клієнта вбили, діяв професійно під час нападу вбивці в центрі Києва у четвер.

 

На цьому наголосив Генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу в четвер.

 

"Вороненков перебував під охороною однієї зі спецслужб України. Людина, яка була поранена сьогодні і яка змогла нанести постріли у відповідь кілеру є діючим працівником однієї зі спецслужб", – сказав Луценко.

 

Луценко переконаний, що працівник охорони спрацював професійно. Генпрокурор також додав, що Служба безпеки України не веде цю справу і дійсно, її спецпризначенці не охороняли Вороненкова.

 

Юрій Луценко відкидає думку, що Україна винна у смерті Вороненкова.

 

Нагадаємо, раніше у СБУ заявили, що не їхні працівники забезпечували охорону Вороненкова.

 

Колишній колега вбитого по Держдумі Ілля Пономарьов, який також перебрався до України минулого року, говорив про охоронця з поліції. Однак офіційної інформації про це немає.

 

Нагадаємо, 23 березня Вороненкова застрелив у центрі Києва кілер, але пораненому охоронцю колишнього депутата Думи вдалося підстрелити вбивцю.

 

Завдяки цьому, кілеру не вдалося втекти. Його госпіталізовано разом із охоронцем. Нападник перебуває під охороною поліції.

 

Слідство висунуло версію про російський слід, оскільки Вороненков був надважливим свідком у справі про державну зраду Януковича.