Від теракту в Лондоні не постраждав жоден українець

15:53, 23.03.2017
Від теракту в Лондоні не постраждав жоден українець

Теракт у Лондоні рівно через рік після теракту в Брюсселі.

Українців немає серед постраждалих внаслідок теракту в центрі Лондона, що стався 22 березня. Тоді як угрупування «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за цей напад, внаслідок якого загинуло троє і поранено 40 людей.

 

Про це повідомляє Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України у Twitter  в четвер.

 

«Поліція Лондона повідомила список загиблих і поранених. Українців серед них немає», – йдеться в повідомленні українських дипломатів.

 

Водночас, відповідальність за напад взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава», яке заявило, що нападник був одним із їхніх «солдатів».

 

Як йдеться в заяві на сайті, близькому до угруповання, напад був здійснений «на заклик атакувати громадян» країн, що беруть участь у коаліції сил під керівництвом США, що бореться з ісламістами в Іраку і Сирії.

 

Раніше 23 березня прем’єр Британії Тереза Мей заявила, що нападник, який вбив трьох людей і поранив ще 40 поблизу будівлі парламенту в Лондоні, народився у Великій Британії і був відомий поліції до того, як намагався «змусити замовкнути демократію».

 

За даними влади, 22 березня нападник смертельно поранив поліцейського після того, як в’їхав на автомобілі у перехожих на Вестмінстерському мосту, де загинули дві людини і були поранені 40, серед них громадяни Великої Британії, Франції, Румунії, Південної Кореї, Німеччини, Польщі, Китаю, США і Греції.

 

Нападника, ім'я якого не називають, невдовзі застрелили поліцейські.

 

Напад у Лондоні стався в річницю терактів у бельгійському Брюсселі, де рік тому сталися вибухи в аеропорту і метро, внаслідок чого загинули 32 людини.