Час летить уперед

24.03.2017
Час летить уперед

У ніч iз 25 на 26 березня, у неділю, українці, як зазвичай, переведуть стрілки своїх годинників на одну годину вперед.Традиційний перехід на «літній час» відбудеться о 3-й годині ночі за київським часом. Вставати «з півнями» та ще й навесні, коли організм ослаблений нестачею вітамінів, багатьом дуже не подобається вже тривалий час. 
За словами медиків, середній термін адаптації організму до нового режиму життя триває від двох до трьох тижнів. Саме тому регулярно курсують чутки про те, що вже нинішнього року час чіпати не будуть й українці зможуть поспати довше. Але надіям не судилося збутися: у Міністерстві економіки та торгівлі офіційно спростували інформацію про скасування «літнього часу».
«Згідно з процедурою, два рази на рік стрілки всіх годинників переводять у зимовий i літній режими за двома окремими рішеннями, — пояснив заступник міністра економрозвитку та торгівлі Максим Нефедов. — Інформація про те, що восени 2016 року Україна в останній раз переведе час та залишиться у другому часовому поясі не відповідає дійсності».
Перехід на сезонний час відбувається також у всіх країнах Європи та ще в багатьох країнах світу. Без переходу на зимовий i літній час обходяться мешканці Японії, Китаю, Казахстану, Росії, Білорусі та Киргизії. Минулого року від переведення годинників відмовилася й Туреччина — тепер там живуть за «літнім» часом.