Вбивця Вороненкова помер в лікарні

16:24, 23.03.2017
Вбивця Вороненкова помер в лікарні

Підстрелений охоронцем вбивця Вороненкова ховав обличчя в капюшоні.

Вбивця колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова, якого поранив охоронець під час нападу, помер у лікарні №17 міста Києва в четвер.

 

Про це повідомив журналістам головний лікар 17-ї лікарні Микола Дьомін.

 

«Декілька разів зупинялось серце. Робили чотири операції і відкритий масаж серця, серце вдалось запустити, але через занадто довгу його зупинку, це вже не допомогло», — зазначив пан Дьомін.

 

За його словами, вбивцю намагалися врятувати 16 лікарів.

 

Перед цим Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що кілер перебував у критичному стані на межі смерті в реанімації.

 

"У кілера два поранення в область грудини і голови. Скрізний постріл в голову унеможливлює зараз слідчу роботу з ним. Кілер на межі смерті", - казав Луценко.

 

Генпрокурор також повідомив, що при собі у кілера було посвідчення, і за документами - він громадянин України. Однак Луценко наголосив, що ще слід первірити достовірність документів.

 

"Я рідко зустрічав кілера, який при собі брав службове посвідчення. Цей взяв", - сказав Юрій Луценко.

 

І додав, що Денис Вороненков у четвер мав давати свідчення у військового прокурора Кравченка і в момент вбивства з ним попередньо мала бути дружина.

 

За словами Луценка, кілер знав, де чекати Вороненкова. До того ж, у нього могли бути спільники.

 

"Ключовою є попередня зустріч, до "Прем'єр Паласу", і перед цим. Весь сьогоднішній графік буде перевірено. Із таких подробиць можу сказати, що дружина лише дивом не пішла з ним", - сказав Генпрокурор.

 

Водночас колишній депутат Ілля Пономарьов, який мав зустрітися з Вороненоквим, повідомив, що "з великою вірогідністю вони очікували, що будуть обидва (Вороненков з дружиною – ред.), тому що «ми завжди зустрічалися вдвох з Денисом і Машею».

 

Нагадаємо, у четвер, 23 березня, у центрі Києва при вході в готель Прем’єр Палас розстріляли колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова. Він ішов на зустріч із ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

 

Нападник вистрілив у Вороненкова та його охоронця, але охоронець встиг у відповідь поцілити у кіллера кількома пострілами.

 

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду колишнього президента Віктора Януковича. У грудні 2016 року він залишив Росію через переслідування і отримав українське громадянство.