Юлії Самойловій пропонують виступ на Євробаченні-2017 за допомогою відеозв’язку

17:26, 23.03.2017
Юлії Самойловій пропонують виступ на Євробаченні-2017 за допомогою відеозв’язку

Юлія Самойлова може стати першою учасницею Євробачення, яка виступить онлайн.

Європейська мовна спілка запропонувала російському Першому каналу організувати пряму трансляцію виступу Юлії Самойлової з Росії, щоб вона все-таки змогла взяти участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2017», який відбудеться в Києві у травні.

 

Свою оновлену заяву Європейська мовна спілка оприлюднила у четвер.

 

"Беручи до уваги, що заборона в'їзду в Україну може торкнутися й інших учасників Євробачення, а також з огляду на підтримку неполітичного характеру музичного конкурсу, ЄМС багато працювала, щоб знайти вирішення ситуації, яка склалася. Ми зважилися на безпрецедентний крок і вирішили дати Першому каналу Росії можливість транслювати виступ Юлії Самойлової у другому півфіналі через супутник", – йдеться у повідомленні.

 

Згідно плану спілки, Самойлова спочатку виступить за допомогою супутникового зв’язку у півфіналі конкурсу, а у разі вдалого виступу, ще й у фіналі Євробачення.

 

Подібних випадків виступу конкурсанта онлайн не було за всі 60 років існування Євробачення.

 

Раніше ЄМС оголосила, що поважає закони України, проте розчарована рішенням щодо російської виконавиці.

 

Нагадаємо, СБУ заборонила на 3 роки в'їзд в Україну російській виконавиці Юлії Самойловій, яка з дитинства пересувається на візку, обраній для участі у Євробаченні-2017. Причина: співачка виступала на фестивалі в окупованій Керчі у червні 2015 року.

 

Крім того, СБУ перевірить й інших закордонних виконавців, які могли порушити закон, виступаючи на окупованих територіях або в анексованому Криму.

 

22 березня стало відомо, що СБУ підготувала документи для заборони в'їзду на територію України.

 

У Кремлі заявили, що не змінюватимуть російського учасника Євробачення-2017 у Києві, якщо Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму.

 

Мало цього, Росія навіть відмовилася транслювати Євробачення через заборону їхній конкурсантці на в’їзд в Україну.