Шебелинський газопереробний завод зупинився через вибухи у Балаклії

17:57, 23.03.2017

Робота Шебелинського газопереробного заводу призупинена через вибухи складів боєприпасів у Балаклії на три дні. Персонал заводу разом із сім’ями тимчасово евакуюють.

 

Про це інформує прес-служба ПАТ «Укргазвидобування» на своїй сторінці у Facebook.

 

"У зв’язку із безпосередньою загрозою життю та здоров’ю працівників та згідно рекомендацій Харківської ОДА від 23.03.2017р., ПАТ "Укргазвидобування" прийняло рішення про невідкладну зупинку з 23.03.2017р. терміном на три доби Шебелинського ВПГКН у відповідності до технічних регламентів та ПЛАС із дотриманням діючих норм і правил з охорони праці та промислової безпеки", - йдеться у повідомленні.

 

У повідомленні зазначають, що загиблих серед працівників «Укргазвидобування» немає. Персонал разом із сім’ями тимчасово перевезять до Харкова, Краснограда і  Полтави.

 

Наразі відомо, що в результаті вибуху ймовірно пошкоджена АЗС №1 Управління з переробки газу та газового конденсату, яка розташована біля складів боєприпасів. Двоє операторів АЗС були своєчасно евакуйовані звідти.

 

Також на підприємстві евакуювали 80 працівників із свердловин. Інші об’єкти філій товариства не пошкоджені.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на четвер у місті Балаклія на території військового складу Міноборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

 

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на кількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння став диверсійний акт. За словами свідків, склади підірвали за допомогою безпілотника.

 

Наразі створено умовну семикілометрову межу зони небезпеки можливого розльоту боєприпасів. Посилено режим прикордонного контролю на південно-східному напрямку.

 

Із зони ураження навколо артскладів у Балаклії евакуйовано 19 тисяч осіб.

 

Повітряний простір у радіусі 40 кілометрів від місця пожежі на артскладах у Балаклії наразі закрито.

 

За даними поліції, поранено двох осіб, наразі їх госпіталізовано. Однією з постраждалих є місцева жінка, якій осколок снаряду влучив у скрон