У Росії визнали організацію "Свідки Єгови" екстремістською

20:43, 23.03.2017
У Росії визнали організацію "Свідки Єгови" екстремістською

Свідки Єгови можуть опинитися поза російським законом.

Діяльність організації "Свідки Єгови" призупинена через нібито екстремістську діяльність в Росії. Остаточне рішення про те, чи забороняти роботу організації Верховний суд Росії ухвалить 5 квітня.

 

Про це повідомляє Міністерство юстиції Росії у четвер.

 

Релігійна організація "Управлінський центр Свідків Єгови в Росії" тепер значиться в списку громадських і релігійних об'єднань, робота яких призупинена "у зв'язку із здійсненням екстремістської діяльності".

 

Зауважимо, що «Управлінський центр свідків Єгови в Росії» - головна організація, що управляє філіями "Свідків Єгови" на російській території. У релігійної організації регулярно виникають проблеми з законом - від судових постанов про заборону детальності і ліквідації відділень до штрафів за зберігання екстремістських матеріалів.

 

Як стверджується на сайті "Свідків Єгови в Росії", відповідних документів про подачу позову Мін'юстом релігійна організація не отримувала.

 

"Якщо позов буде задоволений, це спричинить за собою катастрофічні наслідки для свободи віросповідання в Росії, воно безпосередньо торкнеться близько 400 зареєстрованих місцевих релігійних організацій "Свідків Єгови в Росії", а також торкнеться всіх 2277 релігійних груп по всій країні, які об'єднують 175 тисяч послідовників цієї релігії", - йдеться в заяві.