Убивця Дениса Вороненкова прислужував в АТО російським спецслужбам

07:59, 24.03.2017
Убивця Дениса Вороненкова прислужував в АТО російським спецслужбам

Вбивця Дениса Вороненкова був завербований російськими спецслужбами

Убивця екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова брав участь у бойових діях та був завербований російськими спецслужбами.

Про те, що вбивця має посвідчення учасника бойових дій повідомляє видання "Українська правда", а у "Цензор.НЕТ" заявляють - він служив у Нацгвардії.

"Не виключено, що документи підроблені, або були видані іншій особі", - зазначило джерело "Української правди".

Частково цю інформацію підтвердив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Його документи проходять перевірку, слідство встановить, хто він є. Документи були при ньому", - сказав він.

До цього Юрій Луценко повідомляв, що людина, яка вбила екс-депутата Дениса Вороненкова, мала при собі українські документи.

"За документами так, але зараз ми перевіряємо, чи ці документи були справжніми. Я рідко зустрічав кілера, який при собі брав службове посвідчення. Цей взяв", - сказав Луценко.

При цьому він відзначив, що такі документи можуть бути фальшивими.

"Тому і кажу про ймовірність нової "візитки Яроша", яка була на місці. Тому я поки не поспішаю. Поки не проведемо остаточну перевірку цієї людини – він є громадянин України. Як тільки дізнаємось, хто він є, це буде повідомлено громадськості", - додав генпрокурор.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що екс-депутат Державної Думи РФ Денис Вороненко був убитий агентом російських спецслужб, який проник в силові структури України.

"Він був убитий агентом російських спецслужб, який проник в українські силові структури, який проходив в них службу, а потім отримав наказ про ліквідацію ворога Росії - Дениса Вороненкова", - сказав Геращенко.

Він повідомив, що слідству уже відома особа кілера та його біографія. Ім'я вбивці Геращенко не назвав.

"І ми можемо з упевненістю сказати, що Денис Вороненков убитий агентом російських спецслужб, громадянином України", - заявив Геращенко.Депутат підкреслив, що не уповноважений розповідати про цю людину.

"Я думаю, що найближчим часом буде офіційна прес-конференція генерального прокурора, голови Служби безпеки України, і вони дадуть більше інформації. З мого боку це буде некоректно", - зазначив він.

Дениса Вороненкова вбили у четвер, коли він виходив з готелю у центрі Києва із своїм охоронцем. Кіллер відкрив по них вогонь. Охоронець Вороненкова поранив нападника, від чого той помер у лікарні.