Вибухи у Балаклії: дорогу до складів боєприпасів розчищали танками

08:29, 24.03.2017
Вибухи у Балаклії: дорогу до складів боєприпасів розчищали танками

Вибухи у Балаклії продовжуватимуться приблизно тиждень (із соцмереж)

На складі боєприпасів у Балаклії Харківської області продовжується детонація снарядів різної інтенсивності. Для допомоги рятувальникам залучили танки та спеціальну техніку.

"Станом на 7 годину 24 березня на території військового арсеналу спостерігаються вибухи різної інтенсивності", - повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники поінформували, що з можливої зони ураження евакуйовано близько 20 тис. осіб. Для них організовано харчування та підвезення води, евакуйовані мешканці Харківської області можуть звернутися за медичною допомогою.

У ДСНС запевняють, що робота потенційно небезпечних об'єктів поблизу зони аварії призупинена, а близько 6 тисяч правоохоронців забезпечують патрулювання вулиць, захист майна та допомогу еквакуйованим мешканцям.

Радник Перезидента України Юрій Бірюков повідомив, що на місце катастрофи відправили танки та спеціальну техніку, що допоможе ліквідувати аварію.

"Зараз детонація зменшилася, почали працювати танки - пробивають дорогу, підтягують спецтехніку", - написав Юрій Бірюков надвечір 23 березня.

За даними Міністерства охорони здоров'я внаслідок надзвичайної ситуації постраждала 1 особа, яку госпіталізовано до лікувального закладу м. Харків. На базі Балаклійської районної державної адміністрації організовано роботу гарячої телефонної лінії (тел. 05749-5-10-76).

рятувальники повідомляють, що до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 1 тис. 302 особи та 210 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС 362 чол. особового складу та близько 90 одиниць спеціальної та пожежної техніки, 9 піротехнічних розрахунків.

"Приведено у готовність резервні сили та засоби. На залізничній станції Шебелинка чергує два пожежних потяги", - поінформували вони.

На місці події працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на чолі із головою Балаклійської районної державної адміністрації Масельським С. І. та оперативна група ДСНС України, яку очолює Перший заступник Голови ДСНС Мельчуцький О.Г.

Як повідомляла "УМ", прем'єр Володимир Гройсман допускає, що пожежа на складах зберігання боєприпасів біля Балаклії Харківської області може тривати до 7 днів.

Детонація боєприпасів у Балаклії розпочалася вночі 23 березня у результаті диверсії.