Депутата Вороненкова убив Павло Паршов із Севастополя - Геращенко

11:43, 24.03.2017
Депутата Вороненкова убив Павло Паршов із Севастополя - Геращенко

Павла Паршова правоохоронці розшукували з 2011 року (скріншот інтернет-сторінки)

Колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова вбив 28-річний громадянин України Павло Паршов, який народився в Севастополі.

Про це повідомив член колегії Міністерства внутрішніх справ, народний депутат України Антон Геращенко у Facebook.

"Убивство Дениса Вороненкова було вчинено громадянином України, Паршовим Павлом Олександровичем, 1988 року народження, уродженцем міста Севастополь, агентом російських спецслужб", – написав він.

За словами Геращенка, Паршов в Україні "вів звичайне життя, був приватним підприємцем без особливого успіху", однак у 2011 році його оголосили в розшук за економічні злочини.

Йому було поставлено завдання впровадитися в один із підрозділів збройних сил або Національної гвардії, бажано має гучне ім'я в суспільній свідомості і робити вигляд, що він звичайний солдат", - повідомив Геращенко.

Він відзначив, що російському найманцю це вдалося.

"Здоровий, дужий юнак, громадянин України, успішно виконав завдання російських спецслужб і рік прослужив в одному з підрозділів Національної Гвардії", - відмітив Антон Геращенко.

При цьому народний депутат відзначив, що Паршов у часті в бойових діях не брав.

Зранку 24 березня інформацію про ім'я вбивці Дениса Вороненкова повідомило українське видання "Обозреватель" та блогер Анатолій Шарій.

"Вбивцею екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова був 28-річний Павло Паршов", - зазначило видання "Обозреватель".

За їх інформацією, вбивця 1988 року народження.

Він перебував у розшуку дніпровськими правоохоронцями за скоєння злочинів, передбачених ст. 205 і 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).