У Київі затримали посадовця Шевченківської райадміністрації через привласнення 27 мільйонів

17:03, 24.03.2017
У Київі затримали посадовця Шевченківської райадміністрації через привласнення 27 мільйонів

Віктор Андрєєв під час затримання. (Фото прокуратури Києва)

Перший заступник голови Шевченківської райадміністрації Києва Віктор Андрєєв затриманий за підозрою розкраданні комунального майна на 27 мільйонів гривень в Києві у п’ятницю.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

 

"24 березня прокуратурою Києва затримано та повідомлено про підозру першому заступнику голови Шевченківської районної державної адміністрації в місті Києві у розкраданні майна територіальної громади та заволодінні коштами комунальних підприємств", - йдеться в повідомленні.

 

Заступнику голови райдержадміністрації закидають причетність до створення злочинної організації, яка привласнила майно територіальної громади Шевченківського району на суму понад 27 мільйонів гривень.

 

"Механізм заволодіння вказаним майном полягав у підробленні правовстановлюючих документів, які використовувалися у подальшому в нотаріальних конторах для зміни власника. Після цього комунальне майно переоформлювалось на підконтрольні першому заступнику голови РДА підприємства та відчужувалось іншим власникам", - наголошують у прокуратурі.

 

За даними слідства, за такою схемою з комунальної власності незаконно вибули 5 об’єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири), що розташовані на території Шевченківського району столиці.

 

Слідчі також задокументували 10 фактів надання Андрєєвим незаконних вказівок на зняття готівковки з рахунків комунальних підприємств, контроль за якими він здійснював, на загальну суму близько 2 мільйонів гривень.

 

"У подальшому вказані кошти останній обертав на свою користь", - наголосили у прокуратурі.

 

На даний час чиновнику оголошено про підозру та готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

 

Зазначимо, у травні 2015 року правоохоронці затримали першого заступника голови Шевченківської РДА Віктора Андрєєва та першого заступника директора КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" Петра Романюка за отримання хабара у сумі 73,5 тисячі гривень.

 

У травні 2015 року мер Києва Віталій Кличко висловив сподівання, що Андрєєв та заступник директора районного комунального підприємства, яких спіймали на хабарі, не уникнуть відповідальності.