Трамп не зміг скасувати медичну реформу Обами

11:06, 25.03.2017

Конгресмени від Республіканської партії США відкликали з голосування законопроект про нову систему медичного страхування, яка повинна була замінити так звану систему  Obamacare, ухвалену в часи президентства Барака Обами у 2010 році.

 

Про це повідомляє СNN у суботу.

 

Законопроект зняли з розгляду через те, що проти нього виступила консервативна частина Республіканської партії, яка входить у групу конгресменів Freedom House Caucus.

 

Вже напередодні голосування було зрозуміло, що законопроект не набирає необхідних 215 голосів.

 

Зауважимо, що скасування реформи Obamacare було однією з головних передвиборчих обіцянок Дональда Трампа і одним з ключових пунктів в політичній програмі республіканців.

 

За інформацією The New York Times, група республіканців вимагала агресивніших кроків для зниження вартості страхування і скасування федерального регулювання страхових послуг

 

Американські ЗМІ відзначають, що Дональд Трамп особисто намагався переконати противників законопроекту в лавах Республіканської партії.

 

Це голосування розглядалося також як можливість Трампа просувати потрібні рішення в Конгресі - за два місяці президентства він використовував переважно укази, які не потребували затвердження.

 

Нагадаємо, на початку січня 2017 року Сенат США проголосував за запуск процесу скасування реформи охорони здоров'я, відомої як Obamacare. Після чого за скасування мала проголосувати друга палата американського Конгресу - Палата представників.

 

Зазначимо, що закон "Про захист пацієнтів і доступне медобслуговування", більш відомий як Obamacare, був підготовлений з ініціативи Барака Обами і ухвалений у 2010 році, коли Демократична партія мала беззаперечну перевагу в обох палатах конгресу.

 

Прихильники Obamacare відзначають, що завдяки ій медичну страховку зараз мають на 20 млн. американців більше, ніж раніше. Переважна більшість власників нової страховки отримують дотації від держави.

 

Щоб скарбниця могла собі це дозволити, Obamacare зобов'язує всіх американців завести собі страховку. В іншому випадку вони мають сплатити штраф - у середньому 995 доларів на рік.

 

Оскільки страховка все одно коштує дорожче, деякі американці вважають за краще обходитися без неї і просто платять штрафи. При цьому критики закону говорили, що конституція забороняє державі змушувати людей щось у неї купувати.