Грузія святкуватиме безвіз три дні

12:28, 25.03.2017

Уряд Грузії запланував проведення урочистих заходів з нагоди введення безвізового режиму з країнами Європейського союзу протягом 26-28 березня.

 

Про це повідомляє офіційний сайт уряду Грузії.

 

Зазначається, що безвізовий режим з Євросоюзом для громадян Грузії остаточно набуде чинності 28 березня – на 20-й день після публікації постанови в офіційному журналі ЄС.

 

Відтак, прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі оголосив, що в день початку безвізового в'їзду він планує поїхати до Афін, а потім ще й до Брюсселю в компанії студентів.

 

"Безвізові поїздки в країни-члени ЄС набудуть чинності через кілька днів. Як ви знаєте, ЄС завершив підготовку всіх відповідних юридичних процедур. Ми будемо проводити спеціальні заходи 26, 27 і 28 березня, щоб відсвяткувати це досягнення всієї країни", - заявив пан Квірікашвілі.

 

Нагадаємо, Рада Євросоюзу 27 лютого остаточно затвердила безвізовий режим для громадян Грузії.

 

1 березня у Брюсселі відбулася церемонія підписання рішення про скасування Європейським Союзом віз для громадян Грузії. 8 березня в Офіційному журналі Європейського союзу опубліковано рішення про введення безвізового режиму для громадян Грузії.