У Володимирському соборі відспівали Дениса Вороненкова (фото)

14:50, 25.03.2017
У Володимирському соборі відспівали Дениса Вороненкова (фото)

Вдова Марія Максакова перед труною Дениса Вороненкова.

Рідні і близькі попрощалися із колишнім депутатом російської Держдуми Денисом Вороненковим під час церемонії відспівування у Володимирському соборі Києва в суботу.

 

Про це повідомляють вітчизняні ЗМІ.

 

Підтримати вдову вбитого – Марію Максакову і попрощатися зі співвітчизником прийшов колишній депутат Думи Ілля Пономарьов. Саме до нього на зустріч поспішав Вороненков 23 березня, коли його розстріляв кілер у центрі Києва.

 

 

Згорьовану Максакову, також колишню депутатку Думи, біля труни підтримували близькі.

 

 

В одному з останніх інтерв’ю пані Максакова сказала, що не знає як далі жити після втрати коханого. За її словами, наразі їй надали посилену державну охорону, якої не було в чоловіка до загибелі.

 

За неофіційною інформацією, вдова перебуває на перших термінах вагітності.  В неї вже є двоє дітей від попереднього шлюбу і син Іван, народжений у шлюбі з Вороненковим. Марія Максакова залишила Росію разом із чоловіком, коли в нього виникли проблеми з силовими структурами.

 

 

На церемонію прощання прийшов і радник міністра МВС Антон Геращенко з квітами.

 

Вороненкова поховали на території напівзакритого Звіринецького кладовища.

 

Як повідомляла «УМ», 23 березня близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської біля готелю "Прем'єр Палац" кілер застрелив Вороненкова і поранив його охоронця.

 

Утім, бодігард зміг відкрити вогонь у відповідь і смертельно поранив убивцю. За декілька годин той помер у лікарні.

 

Вороненков був одним із головних свідків російської агресії проти України й, зокрема, ролі Віктора Януковича щодо введення в Україну російських військ.

 

За даними МВС, вбивцею виявився колишній боєць Нацгвардії, 28-річний Павло Паршов з Севастополя, завербований російськими спецслужбами.