ОМОН у Мінську б'є і хапає всіх підряд: з ніг збили 68-річну бабусю (відео)

17:55, 25.03.2017
ОМОН у Мінську б'є і хапає всіх підряд: з ніг збили 68-річну бабусю (відео)

Омонівці Мінська спочатку навіть не звернули увагу на збиту ними пенсіонерку. (Фото "Наша Ніва")

Бійці білоруського загону ОМОН збили з ніг 68-річну пенсіонерку, яка трапилася на їхньому шляху під час затримання протестувальників у центрі Мінська в суботу.

 

Про це повідомила з місця події українська журналістка Христина Бердинських у Facebook.

 

За її словами, ця бабуся розповіла журналістам про те, що їй не страшно було йти на акції протесту в центр Мінська, оскільки вона «нічого не зробила і ні в кого не крала».

 

«Хвилин через 10 після цього інтерв’ю її збив з ніг ОМОН. Жінка трапилася їм на шляху, коли вони бігли з черговою затриманою дівчиною до автозаку. Бабуся вдарилася головою об асфальт. Потім ОМОН відвів її до швидкої», - написала пані Бердинських.

Водночас, білоруська редакція Радіо Свобода повідомляє, що станом на 17:00 спецпризначенці зняли оточення в центрі Мінська, після чого відкрилися центральні станції метро. Міліція поїхала разом із технікою – автозаками і водометами.

 

Утім, до відділків міліції ще продовжували звозити затриманих. За попередніми даними, під час акцій протесту затримано близько тисячі чоловік. Серед них активісти, журналісти, правозахисники, і просто випадкові перехожі.

 

При цьому, ОМОН відпустив 57 правозахисників, вільних спостерігачів маршу і журналістів, затриманих вранці в офісі правозахисного центру "Вясна".

 

Нагадаємо, силовики Білорусі жорстко затримали сотні протестувальників ще до початку запланованої акції проти "податку для дармоїдів" з нагоди Дня Волі в субоут.

 

Затриманим протестувальникам закидали нецензурну лайку в громадському місці і спробу несанкціоновано зібратися в центрі столиці. Адже влада не дозволила вуличні акції в центрі столиці зі збором людей біля Академії наук і в Київському парку Мінська. Тоді як на площі Бангалор, що на околиці столиці, заявники святкувати День Волі не захотіли.

 

Зазначимо, що цьогоріч День Волі співпав з акціями протесту, які тривають понад місяць. Обурення білорусів викликав так званий «податок на дармоїдів», який вони вимагають скасувати.

 

Напередодні білоруські правоохоронці затримали без пояснення причин родичів затриманих учасників маршу «недармоїдів» і журналістів, які були поруч із ними: українську журналістку видання «Новое время»  Христину Бердинських, кореспондентку білоруської служби Радіо Свобода Галину Абакунчік та журналістів «France24».

 

Пізніше журналістів відпустили, а іншим затриманим призначили адмінарешти терміном 10-15 діб.