Михайло Саакашвілі кличе в свій рух дрібні партії

10:55, 26.03.2017

Лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі заявив про наміри кількох політичних партій об'єднатися.

На форумі, що був організований партією "Воля", Саакашвілі не виключив, що дострокові вибори Верховної Ради відбудуться до кінця 2017 року, повідомляє ВВС.

"Думаю, ми знайдемо формулу, потрібно об'єднатися всім цим людям. Смішно і несолідно, коли вони всі окремо гнуть свою лінію. Люди повинні об'єднатися і в межах однієї сили конкурувати один з одним. Ви побачите, найближчим часом буде велике об'єднання", - сказав екс-президент Грузії журналістам під час форуму.

Йдеться про об'єднання "Руху нових сил", а також партій "Хвиля", яку створив колишній перший заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, партій "ДемАльянс", "Воля", а також деяких інших сил, які взяли участь у форумі створення нової партії.

"При тому, що у нас нульове зростання економіки цього року, у влади немає запасу міцності, є багато інших несприятливих міжнародних факторів. Я думаю, що в Україні події розвиватимуться дуже швидко цього року. Все закінчиться виборами", - цитують Міхеіла Саакашвілі інформаційні агентства.

Водночас Президент України Петро Порошенко уже кілька разів заявляв, що не допустить проведення дочасних виборів, оскільки вони дестабілізують політичну ситуацію в країні.

Нагадаємо, влітку минулого року одразу кілька команд, яких називали "молодими реформаторами", заявили про початок створення нових партій.