Генерала Назарова засудили на 7 років за смерть 49 військових

17:15, 27.03.2017
Генерала Назарова засудили на 7 років за смерть 49 військових

Віктор Назаров слухає вирок Наталії Самоткан у Павлоградському суді

Генерала Віктора Назарова визнали винним і засудили до 7 років тюрми.

Вирок виніс Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

"Назарова Віктор Миколайовича визнати винним і призначити йому строк покарання у вигляді 7 років позбавлення волі", - зачитала вирок суддя Наталія Самоткан.

Йому інкримінували недбале ставлення до військової служби, тому суд визнав його винним за частиною 3 статті 425 КК України.

До апеляції на таке рішення суду Віктору Назарову не змінюватимуть запобіжного заходу: він перебуватиме вдома.

Генерал Назаров був єдиним обвинувачуваним у справі про збитий озброєними сепаратистами літак Іл-76, на борту якого перебувало 49 українських десантників і членів екіпажу. Трагедія сталася в аеропорту Луганська 14 червня 2014 року.

Обвинувачення вважало, що тодішній керівник штабу АТО Віктор Назаров був зобов’язаний "здійснювати керування військовими частинами, залученими до операції, аналізувати інформацію і прогнозувати ймовірні дії незаконних збройних формувань на Донбасі, однак, обіймаючи посаду, недбало поставився до виконання своїх службових обов’язків".

Нагадаємо, коли Апеляційни суд Києва відмовився арештовувати Віктора Назаров, родичі десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади ледь не вчинили над ним самосуд.