Шокін подав у суд на рішення Порошенка та Верховної Ради

12:53, 28.03.2017
Шокін подав у суд на рішення Порошенка та Верховної Ради

Віктор Шокін хоче зайняти крісло Генпрокурора (ТСН)

Екс-генпрокурор Віктор Шокін подав позов до вищого адміністративного суду, він вимагає скасувати постанову Верховної Ради та указ Президента про його звільнення.

Позов зареєстрований 13 березня 2017 року, про що є повідомлення на сайті суду.

Справу розглядатиме колегія суддів, головуватиме на засіданнях – Валентин Мороз.

Головний спеціаліст прес-служби суду Галина Гаєвська повідомила, що розгляд призначено на 10 квітня на 15:30, інформує "Українська правда".

"У своїй позовній заяві він просить визнати незаконними та скасувати постанову ВР України про надання згоди на звільнення президентом Віктора Шокіна з посади Генпрокурора України", - повідомила Гаєвська.

Віктор Шокін не погодився і з рішення про його звільнення, що підписав Петро Порошенко.

"Також він просить визначити незаконним і скасувати указ президента від 3 квітня 2016 року про звільнення з посади генпрокурора і указ президента від 23 червня 2016 року №269/2016, а також про поновлення його на адміністративній посаді", - додала Гаєвська.

В указі Порошенка №269/2016 вноситься доповнення до попереднього указу про звільнення Шокіна. Указ доповнено словами "згідно з поданою ним заявою".

Нагадаємо, що 16 лютого президент Петро Порошенко у своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив генпрокурора Шокіна подати у відставку.

Шокін написав таку заяву і пішов у відпустку, з якої повернувся 16 березня.

29 березня Верховна Рада дала згоду на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.