Китай зацікавився будівництвом столичного метро на Троєщину

20:56, 28.03.2017
Китай зацікавився будівництвом столичного метро на Троєщину

Мешканці Троєщини десятиліттями чують обіцянки влади побудувати їм метро.

Представники китайських інфраструктурних корпорацій висловили зацікавленість у будівництві четвертої гілки метро в Києві, у тому числі Подільсько-Воскресенського мосту.

 

Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник у вівторок, передає прес-служба КМДА.

 

«Проект будівництва четвертої гілки метро досить складний, оскільки вона має проходити наземно та підземно і включати в себе три пересадочних вузли. Цей проект потребує великих капіталовкладень, але збільшення пасажиропотоку з лівого берега на правий і навпаки актуалізує питання будівництва додаткової гілки з року в рік. Тому для нас важливо, що така відома й потужна компанія зацікавилася цим проектом і виявила бажання та можливість його співфінансування», - каже пан Поворозник.  

 

                                           Микола Поворозник під час перемовин. 

 

Китайські корпорації навіть згодні, що місто Київ профінансує 15% від загальної вартості проекту, а Китайський Консорціум – 85%.

 

Заступник голови КМДА також зауважив, що для можливості впровадження цього проекту Київ має, насамперед, заручитися підтримкою уряду та надати державні гарантії.

 

«За час перебування китайської делегації у столиці ми надамо максимум інформації про проект і організуємо зустрічі з усіма співвиконавцями для остаточного прийняття рішення», – сказав Микола  Поворозник.

 

Зауважимо, що проект будівництва метро на Троєщину лишається нездійсненим з радянських часів.