У Луцьку обстріляли генконсульство Польщі з гранатомета (фото)

08:33, 29.03.2017
У Луцьку обстріляли генконсульство Польщі з гранатомета (фото)

Нападники цілили у вікно генконсульства Польщі у Луцьку, але не влучили.

Приміщення Генерального консульства Польщі в Луцьку, розташоване на вулиці Дубнівській, 22б обстріляли з гранатомета в ніч на середу близько 00:30. Постраждалих немає.

 

Про це повідомляє місцевий сайт "Волинь 24" в середу.

 

Консул розповів поліції, що охоронці приміщення почули вибух.

 

Оперативники виявили діру на даху приміщення консульства та розбите вікно. Нападники, судячи з усього, цілили саме у вікно, але влучили у дах над ним.

 

Судячи з величини отвору в даху, правоохоронці припускають, що стріляли з гранатомета або якогось іншого "серйозного озброєння".

 

 

На місці працювали слідчі на чолі з начальником поліції Волині Петром Шпигою.  Територія консульства оточена патрульними. У приміщенні працюють представники СБУ і слідчо-оперативна група поліції.

 

Відзначається, що приміщення, куди цілилися зловмисники - службове, і на момент пострілу там нікого не було. Адже сім'я консула живе в іншому крилі будівлі. Тоді як приміщення охорони розташоване поверхом нижче.

 

 

"Стріляли неприцільно або невміло. Може бути, що з метою якогось попередження або провокації", - сказав представник правоохоронних органів в неофіційному коментарі.

 

Вже вранці у середу консул Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі заявив місцевим журналістам, що обстріл приміщення консульства був терористичним актом.

 

На його думку, невідомі хотіли вбити людей.

 

«Це був справжній теракт. Хотіли вбити людей» - сказав консул.