Російський генерал Роман Шадрін підозрюється у тероризмі

11:18, 29.03.2017
Російський генерал Роман Шадрін підозрюється у тероризмі

Генерал-майор Роман Шадрін перебуває у розшуку.

Головна військова прокуратура України офіційно повідомила про підозру російському генерал-майору Роману Шадріну у веденні агресивної війни й жорстокому поводженні з цивільним населенням. Шадріну також інкримінують участь у терористичній організації.

 

Про це повідомляє Генпрокуратура України в середу.

 

За даними слідчих, "Шадрін у період із жовтня 2014 року по серпень 2015 року, діючи за попередньою змовою з іншими представниками влади та службовими особами Збройних сил Російської Федерації, перебуваючи на посаді так званого заступника міністра "Міністерства державної безпеки" терористичної організації ЛНР, брав участь у веденні агресивної війни проти України".

 

"Зокрема, шляхом віддання наказів учасникам терористичної організації ЛНР, які знаходилися у його підпорядкуванні, він організовував артилерійські обстріли позицій Збройних сил України та інших військових формувань, які залучені до проведення антитерористичної операції на території Луганської області", – уточнює Генпрокуратура.

 

Мало цього, російський генерал Шадрін порушив вимоги міжнародного гуманітарного права, коли організував викрадення цивільних осіб, у тому числі громадян Російської Федерації, «їх подальше незаконне ув'язнення, застосування фізичного насильства та іншого жорстокого поводження з ними».

 

Відтак, в Україні окупанту Шадріну інкримінують ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч.1 ст. 438 (відання наказів про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням) Кримінального кодексу.

 

Російського генерал-майора оголошено у розшук.

 

Слідчі ГПУ готують клопотання про надання дозволу на затримання Шадріна з метою приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.