Іноземних дипломатів в Україні віддадуть під охорону Нацгвардії

17:03, 29.03.2017

Дипломатичні посольства та консульства в Україні, а також представництва міжнародних організацій, будуть додатково охоронятися силами Національної гвардії України.

Відповідне рішення прийняли у Міністерстві внутрішніх справ після доручення Петра Порошенка.

"Для уникнення провокацій антидержавних сил, керованих агресором, Національна гвардія спільно з підрозділами Національної поліції збільшила кількість нарядів, які несуть службу на маршрутах, розташованих поблизу дипломатичних об'єктів", - йдеться у повідомленні.

Тобто, Нацгвардійців не пустять на теритирію посольств, а змусять охороняти території поза парканом будівель дипломатів.

"Основні зусилля особового складу, який залучається до охорони об'єктів, спрямовані на попередження та припинення можливих терористичних загроз, протиправних дій, порушень громадського порядку поблизу дипломатичних представництв", - розповіли у МВС про нові завдання підлеглих.

Нагадаємо, що приміщення Генерального консульства Польщі в Луцьку обстріляли з гранатомета близько 00:30 29 березня. Поліція кваліфікує цей злочин як терористичний акт, а в СБУ уже є попередні "зачіпки" щодо злочинців.

Після цього усі генеральні консульства Республіки Польща в Україні призупинили свою роботу.