Поки в Києві монтують сцену, Москва мріє зірвати Євробачення

09:06, 30.03.2017
Поки в Києві монтують сцену, Москва мріє зірвати Євробачення

Євробачення в україні під загрозою (офіційний логотип)

У Києві завершуються підготовчі роботи перед монтажем головної сцени Євробачення, а в цей час російські ЗМІ широко розтиражували "притягнуту за вуха " інформацію швейцарської бульварної газети, яка зробила висновки, що Україну недопустять на Євробачення через заборону на з'їзд російській співачці.

У середу, 29 березня на сайті "UA: Першого" з'явилася інформація, що з 8 квітня 2017 року компанія Unbranded LLC (Нідерланди) розпочне монтувати сцену для "Євробачення-2017" в Міжнародному виставковому центрі.

Український організатор конкурсу заявляє, що паралельно встановлюватимуть усе інше обладнання безпосередньо для пісенного конкурсу.

У той же день у російських ЗМІ з'вилася інформація, що Генеральний директор Європейської мовної спілки Інгрід Дельтенре заявила, що Україну можуть тимчасово виключити із Євробачення через "політичне рішення" із заборони на в'їзд представниці від Росії Юлії Самойлової.

Про це вона нібито розповіла в інтерв'ю швейцарському сайту Blick.

Дельтенре вважає, що таким чином Євробачення виявилося втягнуте у політичні інтриги.

"Поведінка України абсолютно неприйнятна...Я глибоко шкодую про те, що Євробачення використовують для політичних ігор. Євробачення має приносити радість і об'єднувати мільйони людей, а не налаштовувати їх один проти одного", - цитує її слова швейцарське видання.

Далі, вже у непрямій мові, швейцарськ видання пише, якщо ситуація не зміниться в найближчі тижні, то ЄМС застосує щодо України санкції - аж до тимчасового відсторонення від Євробачення.

В Європейській мовній спілці підтвердили вищенаведені цитати Інгрід Дельтенре, проте зазначили, що не можуть відповідати за інші міркування газети, зокрема через інформацію про те, що ЄМС вже розглядає можливість санкцій проти України.

"Ми напружено працюємо над тим, щоб всі 43 учасника Євробачення змогли виступити на конкурсі цього року... В той же час, якщо хтось з учасників порушить правила конкурсу, то після його проведення можуть бути розглянуті певні заходи щодо порушника", - заявили в Європейській мовній спілці.

Нагадаємо, що раніше в Європейській мовній спілці повідомляли, що розчаровані забороною на в'їзд для Самойлової, але визнають, що Україна має право на таке рішення.

"Ми повинні поважати місцеві закони приймаючої країни, проте ми глибоко розчаровані таким рішенням, яке, на нашу думку, суперечить як духу Конкурсу, так і поняттю всеосяжності, яке лежить в основі його цінностей", - сказано у заяві 22 березня.

Юлія Самойлова порушила закони України, незаконно потрапивши із Росії до окупованого Криму в 2015 році. Тоді вона взяла участь в гала-концерті "Світ спорту і добра" в Керчі.

За таке порушення СБУ заборонила їй в'їжджати до України три роки.