Росія розслідує вбивство Дениса Вороненкова у Києві

07:30, 30.03.2017
Росія розслідує вбивство Дениса Вороненкова у Києві

Денис Вороненков став громадянином України незадовго до смерті.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом вбивства колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова, яке було скоєно в центрі Києва 23 березня. Справу порушили не зважаючи на те, що незадовго до смерті Вороненков отримав громадянство України.

 

Про це, посилаючись на джерела в правоохоронних органах, повідомляє «РИА Новости».

 

"Слідчий комітет порушив справу щодо вбивства Вороненкова. Вона знаходиться у слідчого Дениса Жеренова", - повідомило джерело.

 

В агентстві зазначили, що офіційного підтвердження цієї інформації не мають.

 

За словами адвоката колишнього депутата Андрія Гривцова, йому не повідомляли про порушення справи за фактом вбивства підзахисного.

 

Водночас, Служба безпеки України перевіряє інформацію про те, що вбивця  Вороненкова Павло Паршов міг бути агентом ФСБ Росії.

 

"У випадку з Паршовим - ще поки не доведено, зараз ми над цим працюємо: був він дійсно агентом ФСБ чи не був. Такої інформації немає. Ми її всі разом читаємо в Фейсбуці й інших публікаціях", - зазначив начальник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко.

 

Нагадаємо, Денис Вороненков переїхав із родиною із Росії до України й у грудні 2016 року отримав громадянство України. Він дав свідчення слідчим Генпрокуратури у провадженні щодо державної зради Віктора Януковича.

 

У Росії Вороненкова оголосили у розшук, звинувачуючи в шахрайстві.

 

23 березня 2017 року Вороненкова застрелили у центрі Києва біля готелю "Прем’єр Палас". Його поранений охоронець встиг смертельно поранити нападника, який помер у лікарні.

 

За даними МВС, Вороненкова застрелив 28-річний громадянин України Павло Паршов, який служив у Нацгвардії і виконував завдання російських спецслужб.

 

Днями Паршова таємно поховали у Павлограді Дніпропетровської області.